Haberler Tıp

Dokuz Eylül Üniversitesi Corona Tedavisi İçin Plazma Toplayacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedavisi için bu hafta plazma toplama işlemini başlatacaklarını bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, araştırma ve uygulama hastanesinde, Kovid-19 immün plazma tedavisiyle ilgili işleyiş planlarının tamamlandığını belirterek, “Bu hafta, corona virüs enfeksiyonu geçirmiş ve taburcu olmuş hastalarımızdan plazma toplama işlemini başlatacağız” ifadesini kullandı.

Hastanelerine bugüne kadar Kovid-19 şüphesiyle 2 bin 512 kişinin başvurduğunu vurgulayan Hotar, 53 yoğun bakım yatağının Kovid-19 tedavisi için ayrıldığını, bu sayının salgının gidişatına göre 100’e çıkacak şekilde planladıklarını aktardı.

Ventilatörle ilgili ise herhangi bir sıkıntılarının olmadığını kaydeden Rektör, Bioİzmir Uygulama ve Araştırma Merkezinin halen 5 bin Kovid-19 sürüntü testi yapma kabiliyetine sahip olduğunu, bu rakamı daha da artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Source: https://www.ntv.com.tr/saglik/dokuz-eylul-universitesi-corona-tedavisi-icin-plazma-toplayacak,qWz7OJ4dIka20bN5zlmV9A

Leave a Comment