Haberler Ekonomi Teknoloji

Teknoloji Değerlemeleri Baş Döndürüyor

Koronavirüs salgınının küresel etkilerine karşın teknoloji hisselerindeki yükseliş dikkat çekici düzeyde

Dünyada baş gösteren koronavirüs salgını hayatımıza pek çok şeyi değiştirdi, günlük hayatta teknolojiye olan ihtiyacımızı artırdı. Bu durum son dönemde hisse senedi fiyatlarına da yansımaya başladı.

ABD’de bankacılık sektörünün yılbaşından bu yana %40 değer kaybettiği bir finansal iklimde, Nasdaq 100 endeksi ayakta kalmayı başardı. Ancak Nasdaq 100’ü daha çok küçük işletmeleri kapsayan Russell 2000 endeksine oranladığımızda son üç ayda gelinen bu seviyenin dot.com balonu yaşandığı dönemi de hatırlatmak da gerek.

Fed’in önceki başkanlarından Alan Greenspan, Long-Term Capital Management adlı hedge fonun batmasının ardından sabit getirili menkul kıymet piyasalarının toparlanmasını sağlamak için Ekim 1998’deki acil faiz indirimine gittiği zaman, S&P 500 Endeksi sonraki 18 aylık dönemde yüzde 50 yükselmiş, bu faiz kararı, Dot Com Balonu’nun son ekstrem safhasını oluşturan bir hata olarak eleştirilmişti.. Öte yandan, Ocak 2008’deki acil faiz indirimi durumun düzeltilmesine çok az yardımcı olmuş ya da hiç olmamıştı. Kriz buna rağmen meydana gelmiş ve hisse senetleri toparlanmaya geçmeden önce yüzde 50 düşmüştü.

Nasdaq 100 Endeksi dün açılışta Boeing Co.’nun gelecek hafta Seattle yakınındaki bir tesiste ticari uçak üretimine devam edeceğini açıklamasının ardından yükselerek 2020 kayıplarının tamamını silmişti.

Source: https://www.bloomberght.com/teknoloji-degerlemeleri-bas-donduruyor-2253291

Leave a Comment