Institutul Cultural „Yunus Emre” a lansat, de curând, o platformă științifică dedicată combaterii COVID-19, platformă care face parte din Proiectul de Cooperare Academică și Științifică din Turcia (TABIP), realizat sub auspiciile Președinției Republicii Turcia. La adresa covid19.tabipacademy.com cei interesați pot urmări cele mai noi studii științifice și evoluțiile tehnologice.

Platforma, pe care se regăsesc sute de articole și cercetări gratuite din diverse domenii, este dedicată în primul rând cercetătorilor și tuturor celor care depun eforturi considerabile pentru găsirea unui remediu pentru COVID-19. Cei interesați pot găsi aici cele mai bune practici și progrese din Turcia, dar și din țări precum Germania, Coreea de Sud, SUA, Japonia etc., un factor determinant în crearea conexiunilor în acest sens la nivel mondial fiind rețeaua Institutului Cultural „Yunus Emre”. Oameni de știință, medici, producători de echipamente medicale și alți factori interesați din întreaga lume au posibilitatea ca în ciuda distanței să se unească în activitatea lor de cercetare în ceea ce privește identificarea unui remediu care să învingă temutul virus ce a pus stăpânire pe omenire.

Sunt invitați toți specialiștii din întreaga lume să contribuie la acest demers cu articole, opinii, sugestii și să susțină, astfel, această luptă contra cronometru.