Haberler Aşı Tıp Turkey

Koronavirüs Aşısı Maymunlara Enjekte Edildi! İşte Sonuç…

Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve geçen hafta insanlar üzerinde denenmeye başlayan yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının, maymunlar üzerinde denendi.

New York Times’ın haberine göre geçen ay ABD’deki bir tesiste 6 adet rhesus makak maymununa Oxford Üniversitesi’nde geliştirilen aşıdan bir doz enjekte edildi.

Ardından maymunlar, Covid-19 hastası olan diğerleriyle birlikte yaşamaya bırakıldı.

Araştırmanın lideri Doktor .Vincent Munster, “Rhesus makak maymunları genetik olarak insanlara en yakın tür” açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte, Oxford üniversitesi aşının insan deneylerine geçen hafta başladı.

Potansiyel aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor. 2 gönüllüyle başlayan çalışmanın yöneticisi ve Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert, ekibin aşıyı Eylül ayında geliştireceğinden “yüzde 80 oranında emin olduğunu” belirtmişti.

Geçen ay doz almaya başlayan maymunların corona virüse karşı tamamen bağışıklık geliştirdiği ve bir ay boyunca hastalığa yakalanmadığı belirtildi.

Öte yandan, Çinli ilaç şirketi SinoVac da  rhesus makaklarını aşılamada başarılı oldu ve 144 insan katılımcısıyla testlere başlayacağını duyurdu.

Avrupa’da ise Alman Leukocare, İtalyan  ReiThera ve Belçikalı Univercell şirketleri başka bir potansiyel aşı üzerinde birlikte çalışıyorlar ve önümüzdeki birkaç ay içinde insan testlerine başlayacaklarını açıkladılar.

Source: http://www.haber7.com/foto-galeri/62571-koronavirus-asisi-maymunlara-enjekte-edildi-iste-sonuc/p5

Leave a Comment