Haberler Ekonomi Turkey

Avrupa’da Resesyon Kısıtlamaların Etkisiyle Derinleşiyor

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla iş aktivitelerinin durdurulmasının ekonomiye verdiği hasarlar açıklanan veriler ile netleşiyor.

Koronavirüs pandemisinden en çok hasar alan iki ülke olan İtalya ve İspanya ekonomileri birinci çeyrekteki rekor daralmanın ardından da sert gerilemeler kaydediyor.

IHS Markit tarafından açıklanan satın alma yöneticileri endeksi, oteller ve restoranların kapatılmasına sebep olan karantina kısıtlamalarının üretim ve yeni siparişlerde eşi benzeri görülmemiş düşüşlere sebep olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte istihdam da endeksin yayımlanmaya başladığı 22 yıldır en sert düşüşünü kaydetti.

Haftalardır süren kısıtlamaların ekonomiye verdiği hasarlar göz önüne alındığında 12 aylık beklentilere yönelik endişeler de derinleşiyor. Ekonomik veriler, İtalya ve İspanya’nın Ocak-Mart dönemine ait üretiminde yüzde 5 düşüşler kaydetmesinin ardından açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bloktaki ülkelerin koronavirüsün ekonomiye verdiği hasarları telafi edebilmek için acilen koordineli bir eylem planı için harekete geçmeleri çağrısında bulundu

Source: https://www.bloomberght.com/avrupa-da-resesyon-kisitlamalarin-etkisiyle-derinlesiyor-2254770

Leave a Comment