Haberler Sosyoloji Teknoloji Turkey Yaşam

AdColony Araştırdı: LinkedIn Odağında Covid-19’da Değişen Sosyal Medya Alışkanlıkları

Katılımcıların %37’si LinkedIn’de günde en az 30 dakika geçirirken, %30’u ise gün içinde LinkedIn’de yarım saatten daha fazla vakit geçirdiğini belirtiyor.

Şimdiye kadar Covid-19 sürecinde değişen tüketici davranışlarıyla ilgili sizlere pek çok araştırma aktardık. Sosyal ağlarda podcast ve canlı yayın gibi öne çıkan içerik formatlarının ve yükselen içerik tüketiminin yan sıra kullanıcı davranışları da değişim gösteriyor.

AdColony’nin, Türkiye’de 14-65 yaş arasındaki 1.815 katılımcıyla gerçekleştirdiği Covid-19 Döneminde Değişen Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları Araştırması ise LinkedIn odağında değişen kullanıcı davranışlarını öne çıkarıyor. Pandemi öncesinde de etkileşimiyle dikkat çeken LinkedIn son dönemde üzerindeki ataleti atarak iş insanlarının favori sosyal ağı olmaya başlamıştı. Araştırmada kullanıcıları sosyal medyayı kullanma nedeni, son 4 ay içinde değişen faktörler ve neler kullanıcıların beklentilerini ele alıyor

Araştırma sonuçlarına bakıldığında kullanıcıların sosyal medya kanallarından beklentisinin, sosyalleşmekten ziyade doğru bilgi almak yönünde değiştiği görülüyor. Araştırmaya göre Türkiye’de izolasyonun başlamasıyla kullanıcıların %61’inin sosyal medya kanallarında daha fazla vakit geçirdiğini söyleyelim. Kullanıcıların %51’i ise sosyal medyayı güncel bilgilerden haberdar olmak için kullandıklarını belirtiyor.

Markaların dijitaldeki kampanyalarını yoğunlaştırdığı bu dönemde, katılımcılar, reklamlar özelinde en güvenilir buldukları sosyal ağın %51 ile LinkedIn olduğunu ifade ediyor. Bu noktada katılımcıların %37’sinin gün içinde en az 30 dakika Linkedın’de geçirdiğini söyleyelim. Katılımcılarım %30’u ise gün içinde LinkedIn’de yarım saatten daha fazla vakit geçirdiğini belirtiyor.

AdColony EMEA&LATAM Genel Müdürü Volkan Biçer, paylaştığı bir açıklama ile bu dönemde değişen sosyal medya kullanım alışkanlıklarını şöyle yorumladı:

“ İçinde bulunduğumuz süreçte LinkedIn ülkemizdeki kullanıcılar için daha da önem kazandı. Hem güvenilir bilgiye ulaşmak hem de evden çalıştığımız bu dönemde çalıştıkları sektöre dair haberleri daha yakından takip edebilmek herkes için çok önemli bir hale geldi. Yaptığımız araştırmaya göre katılımcıların %57’si bir hafta içerisinde LinkedIn’de mutlaka 1 ila 3 arası post paylaşımı yapıyor.”

Pandeminin yerini yeni normal dönemine bırakmasıyla birlikte, kullanıcı davranışlarının değişmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Yine de iş dünyasının dijital dönüşümü böylesine hızlanmışken, LinkedIn gibi iş odağındaki platformların yükseliş göstereceğini söylemek mümkün.

Kaynak: https://webrazzi.com/2020/06/04/adcolony-arastirdi-linkedin-odaginda-covid-19-da-degisen-sosyal-medya-aliskanliklari/

Leave a Comment