Haberler Maske Turkey

Sterilize Edilip Yeniden Kullanılabilen Şeffaf Maske: LEAF

N99 ve HEPA filtresiyle COVID-19 virüsüne karşı yüksek oranda koruma sağlayan LEAF, dünyanın ilk FDA tescilli şeffaf maskesi olacak.

Pandemi ile hayatımıza giren maskeler gündelik yaşamın bir parçası haline geldi. Durum böyle olunca hem kullanış açısından hem de görünüm açısından fayda sağlayan maskeler bir adım öne geçiyor. Özellikle maskelerin artık yüzden çıkmadığı son dönemlerde klasik maskelerin en büyük dezavantajlarınan biri ortaya çıktı. Yüzün neredeyse yarısını kapatan maskeler insanlar birbirleri ile iletişim kurarken büyük bir engel oluşturuyor. Ağız ve çevresinin görünmüyor oluşu duyguların aktarımını da zorlaştırıyor. Bu nedenle şeffaf maske üretimi konusunda çeşitli adımlar atılıyor. Bunlardan biri EPFL ve Empa iş birliği ile üretilen tek kullanımlık şeffaf cerrahi maske HelloMasks olmuştu.

LEAF, N99 ve HEPA filtrelemeleri ile  tam koruma sağlıyor

Dünyanın ilk FDA (The Food and Drug Administration) tescilli şeffaf maskesi olan LEAF farklı bir alternatif olarak sunuluyor. Indiegogo üzerinden başlatılan kampanya ile fonlanan LEAF tasarımı sayesinde insanların bağlantıda kalmasına imkan tanırken N99 standart hava filtreleme özelliğiyle tam koruma sağlıyor.

ABD’deki tasarımcılardan oluşan bir ekip yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemelerle virüslere karşı yüksek performans veren filtreme sistemi gelişirdi. Maske, N99 + HEPA filtresi yüzde 99.99997 oranında filtreme sağlarken UV-C light (ultraviyole ışık) sayesinde kendi kendini temizleyebiliyor. Yapılan araştırmalar ultraviyole ışığa maruz kalan COVID-19 virüsünün yüzde 99 oranında etkisiz hale geldiğini gösteriyor. Ayrıca filtreleme seçeneği ve HEPA filtreleri sayesinde diğer maskelere göre iki kat oranla daha rahat nefes alışverişine imkan tanıyor.

Maskeyi çıkarmadan Yüz tanıma kilidi açılabiliyor

Doğadan esinlenen tasarıma sahip ürünün isminin çıkış noktası da yapısal olarak benzediği yapraklardan geliyor. Silikondan yapılmış esnek ve yeniden kullanılabilir dış yüzey, minimal tasarımı sayesinde kullanıcının sorun yaşamadan yüz kilidini açmasına imkan tanıyor. LEAF maskelerinin bu özelliği henüz pandeminin daha başlarındayken ürün tasarımcısı Danielle Baskin tarafından geliştirilen faceidmasks konsept tasarımına benziyor.

Tek kullanımlık maskelerin doğayı kirletme oranı düşünüldüğünde şeffaf LEAF maskelerinin dünyanın ihtiyaç duyduğu çözüm olduğunu söylemek mümkün. Maske, tasarımında şeffaflıkla büyük oranda ön plana çıksa da dört farklı boyutu ve çeşitli renk seçenekleriyle de her yaştan kişiye kişiselleştirme imkanı sunuyor.

Lalit Verma, Alex Lightman, Dheeraj Jain ve Rakesh K. Maurya ortaklığıyla ortaya çıkan ürün Indiegogo üzerinden 30 bin dolar hedefiyle fonlamaya açılmıştı. Fonlamanın bitmesine saatler kala 500 binin üzerinde para topladı.

  

Kaynak: https://bigumigu.com/haber/sterilize-edilip-yeniden-kullanilabilen-seffaf-maske-leaf/

Leave a Comment