Haberler Halk Sağlığı Tıp Turkey

Koronavirüsün Nadir Görülen Bir Belirtisi Daha Ortaya Çıktı

John Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, koronavirüsün kulak ve kulağın hemen arkasında bulunan mastoid kemiğini enfekte edebileceğini tespit etti. Detayları JAMA dergisinde yayınlanan çalışma kapsamında yaşları 60 ila 80 arasında değişen toplam 3 hasta incelendi.

Tüm dünyayı etkisi alan yeni tip koronavirüs, birçok kişide kuru öksürük, halsizlik, yüksek ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, koku veya tat kaybı ve nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Uzmanlara göreyse virüs için şu anda üç anahtar belirti bulunuyor: Kuru öksürük, yüksek ateş ve koku veya tat kaybı.

Şimdiyse John Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, virüsün yalnızca burun ve boğazı değil, aynı zamanda kulak ve kulağın hemen arkasında bulunan kafatasının mastoid kemiğini enfekte edebileceğini tespit etti.

Koronavirüsün işitme kaybı da dahil çeşitli kulak sorunlarına yol açabileceği ortaya çıktı:

Yapılan yeni araştırma kapsamında bilim insanları, biri 60’lı yaşlarında erkek, biri yine 60’lı yaşlarında kadın ve diğeri 80’li yaşlarında bir kadın olmak üzere koronavirüsten hayatını kaybeden toplam 3 hastayı inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda hastaların orta kulak ve mastoid kemiklerinde virüs olduğu tespit edildi.

John Hopkins Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışmada örneklem büyüklüğü çok küçük olsa da daha önceki araştırmalar, koronavirüsün kulak enfeksiyonları veya problemlerine yol açtığına dair bulgular çeşitli bulgular sunmuştu. Bu çalışmadaki sonuçlar ise işitme kaybı da dahil olmak üzere çeşitli kulak sorunlarının koronavirüs belirtisi olabileceğini tekrardan ortaya koydu.

Dr. Katilyn Frazier liderliğindeki araştırmacılar, sonuçları JAMA dergisinde yayınlanan çalışma için “Bu çalışma, SARS-CoV-2 virüsünün orta kulakta ve mastoiddeki varlığını doğrulamaktadır” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün birçok kişide öksürük, yüksek ateş, halsizlik, vücut ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, nefes darlığı ve koku veya tat kaybı gibi belirtilere yol açtığı biliniyor. Bu noktada Ulusal Sağlık Servisi (NHS), yeni ve sürekli bir öksürük nöbeti olan kişilerin doktora görünmelerini tavsiye ediyor.

Kaynak: https://www.webtekno.com/koronavirus-belirtisi-isitme-kaybi-h97085.html

Leave a Comment