Aşı Haberler Turkey

Bill Gates’ten Çarpıcı Covid-19 Aşısı Açıklaması! Coronavirüs Aşısı İle İlgili Tarih Verdi Ve…

Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, resmi rakamlara göre 30 milyona yakın kişinin enfekte olduğu 933 bin kişinin ise hayatını kaybettiği coronavirüs pandemisi ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Tüm dünyada coronavirüs aşı ve ilaç çalışmaları hızla devam ederken Bill Gates coronavirüs aşısı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Gates,2021 yılının ilk çeyreğinde 4 aşının bulunmasını beklediğini ifade etti. Gates, “Böyle bir şey bu güne kadar yapılmadı” diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gates’in coronavirüs aşısı ile ilgili açıklamaları…

Microsoft‘un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, yeni tip corona virüsün yol açtığı COVID-19 hastalığının aşısı konusunda iyimser açıklamalarda bulundu. Edinilen son dakika haber göre; 2021’in ilk çeyreğinde dört adet corona virüs aşısının bulunmasını beklediğini söyleyen Gates, “Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı” diye konuştu. İşte son dakika haberin detayları…

BİRAZ DA ŞANSIN YARDIMIYLA…

Gates, “Biraz da şansın yardımıyla gelecek yılın ilk çeyreğinde üç hatta dört aşının tescil edilmesini bekliyorum” dedi. Başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates vakfı aracılığıyla eşi ile birlikte corona virüs aşı çalışmalarını destekleyen Gates, “Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı” diye konuştu. Gates, bunun yepyeni stratejiler gerektiren acil bir durum olduğunu belirtti.

AŞI GELİŞTİRİLENE KADAR…

Gates gelişmekte olan ülkelerde de aşının finanse edilmesi ve dağıtımının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Böylelikle insanların hayatlarının kurtarılacağını, siyasi istikrar sağlanacağını, Avrupa ve ABD’de virüsün yeniden yayılması tehlikesinin azaltılacağını belirten iş insanı, “Bu işi küresel olarak sonlandırmamız gerekiyor” dedi. Hastalığın dünyadan silinmesi için dünya nüfusunun en az yüzde 60’ının aşılanması gerektiğini belirten Gates, aşı geliştirilene kadar birçok ülkede bahar aylarındaki gibi yüksek sayıda ölümlerin meydana gelebileceği uyarısında da bulundu.

20 yıl önce aşı endüstrisinin temsilcilerinin yanı sıra özel yatırımcılar, UNICEF, DSÖ gibi kuruluşlardan oluşan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği’ni (GAVI) hayata geçiren Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla işbirliğini maddi olarak destekliyor. Vakıf, İngiltere’nin ardından işbirliğinin en büyük destekçisi konumunda.

Aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirten Gates aralarında ABD’nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

GATES’TEN KOMPLO TEORİLERİNE YANIT

Gates, geçtiğimiz haftalarda hakkında ortaya atılan komplo teorileri hakkında konuşmuştu.

ABD Başkanı Trump’ın bir dönem danışmanlığı yapan Roger Stone, katıldığı bir programda küresel bir soruna dönüşen corona virüs salgınının yaratılmasında Bill Gates‘in parmağı olabileceğini iddia etmişti.

Bill Gates‘in bu salgının yaratım ve yayılım sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık” ifadelerini kullanan Roger Stone, Gates’in insanlara mikroçip takmak için salgını kullandığını iddia etmişti.

CBS’te yayınlanan programda söz konusu iddialar hakkında konuşan Gates “Bu iddialar nasıl ve ne zaman ortaya çıktı gerçekten bilmiyorum” dedi.

Eşi ile birlikte kurdukları vakfın aşı çalışmalarının insanlara mikroçipler yerleştirmek gibi bir ajandasının olmadığının altını çizen Gates iddiaları yalanladı.

BİLL GATES CORONA VİRÜSÜN HIZLI YAYILMASININ SORUMLUSUNU AÇIKLADI

Virüsün ABD’de hızla yayılmasının nedenlerinden bir tanesinin sosyal medyadaki sahte bilgi olduğunun altını çizen Gates Facebook ve benzeri platformların COVID-19 hakkında yanlış bilgiyle mücadelede etkisiz kaldığı görüşünü dile getirmişti.

BİLL GATES’TEN CORONA VİRÜS İDDİASI

Salgına karşı mücadele kapsamında milyonlarca dolar bağış yapan Bill & Melinda Gates Vakfı Başkanı olan Bill Gates corona virüs ve etkileri hakkında geçtiğimiz haftalarda yeni açıklamalarda bulunmuştu.

Corona virüse karşı verilen mücadele hakkındaki görüşleri sorulan Gates’in Financial Times’a yaptığı açıklama da oldukça dikkat çekici.

İNSANLARIN HAYATLARINDA YAŞADIKLARI EN BÜYÜK OLAY

Daha önceki yıllarda salgın hastalıkların insanoğlunun en büyük sorunu olduğu iddiasını farklı platformlarda dile getiren Gates corona virüsü insanların hayatlarında yaşadıkları en büyük olay olarak nitelendirdi.

SALGINDAN DERS ÇIKARILMALI

Bu salgından devletlerin de ders çıkaracağını belirten Gates bu kapsamda erken uyarı sistemlerinin de hayatımıza girmesini beklediğini belirtti. Gates ayrıca gerekli önlemler daha önce alınsaydı bugün harcadığımız trilyonlarca doların harcanmasına gerek kalmayacağını öne sürdü.

HER 20 YILDA BİR

Corona virüs benzeri bir salgının her 20 yılda bir karşımıza çıkabileceğini belirten Gates şu an yaşadığımız durumdan ders çıkarıldığına ve gelecekte benzer bir durumda daha hazırlıklı konumda olacağımıza inandığının altını çizdi.

Bill Gates corona virüs salgınından yıllar önce gezegenimizin böyle bir sorun ile karşı karşıya kalabileceğini belirtmişti.

KONTROL EDİLEMEYEN BİR BİLİM İNSANI

“Dünya, savaş için hazırlandığı ciddiyetle pandemi için hazırlanmalı” diyen Gates’in iddiasına göre kontrol edilemeyen bir bilim insanı, laboratuvarda çiçek hastalığının daha ölümcül bir formuna dönüştürebilir iddiasında bulunmuştu.

Gates, daha önce yaptığı açıklamada salgına karşı aşının 18 ay içerisinde hazır olacağını tahmin ettiğini belirtmişti.

Gates’in uyarıları bir yana yıllar önce ünlü fizikçi Stephen Hawking’in dünya ile ilgili kıyamet uyarıları bugün de akıllara geliyor. İşte Hawking’in ölümünden sonra çok konuşulan geleceğe dair önemli uyarıları…

76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking genel görelilik ve kara deliklerle ilgili araştırmalarıyla ün kazanmıştı.

Fakat Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı.

Stephen Hawking tüm yumurtaları aynı sepete koymayı doğru bulmayan bir kişi. Bu örnekteki sepet ise Dünya oluyor.

Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı.

Hawking’e göre insanlığı Dünya’dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zekâ, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir.

2016’da BBC’ye konuşan Hawking, “Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman diliminde artar ve bin, 10 bin yıl gibi zaman dilimlerinde neredeyse kesin hale gelir” demişti.

İnsanlığın o süre zarfında evrene yayılabileceğine güvenen Hawking, yine de önümüzdeki 100 yıl için insanları uyarmıştı:

“Önümüzdeki yüzyıl boyunca uzayda kendine yeterli koloniler kuracak teknolojiye erişemeyeceğiz, bu yüzden bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım.”

Stephen Hawking yapay zekânın yarattığı fırsatların farkında olsa da tehditlerine karşı da uyarılarda bulunuyordu.

Hawking 2014’te BBC’ye konuştuğunda “yapay zekânın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir” demişti.

Hawking’e göre bugüne kadar geliştirilen basit yapay zekâlar çok kullanışlıydı. Kendisinin de insanlarla konuşmasını sağlayan bir yapay zekâ uygulamasıydı. Fakat Hawking zeki robotların gelişmiş formlarının insanlardan üstün hale gelebileceğini düşünüyor.

Stephen Hawking dünyadaki yaşama dair en büyük tehditlerden birinin iklim değişikliğinden geleceğini düşünüyordu.

Hawking, bu yüzden ABD’nin Paris Anlaşması’ndan çekilmesine dair endişelerini de açıklamıştı:

“Geri döndürülemez noktaya çok yakınız. Trump’ın bu eylemi Dünya’nın 250 derece sıcaklıkta ve asit yağmurlarının olduğu Venüs’e benzemesine giden yolu açabilir.”

Evren’in her yerinden akıllı varlıklara dair sinyalleri tarayan SETI gibi yapılar mevcut olsa da Hawking evrendeki diğer akıllı uygarlıklara seslenmeye karşı uyarılarda bulunuyordu.

2010 yılında Discovery Channel’a konuşan Hawking, uzaylıların Dünya’yı kaynakları için talan edip yoluna devam edebilme ihtimalinden endişelendiğini söylemişti:

“Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse Kristof Kolomb’un Amerika’ya ayak basması gibi olacaktır. Bu yerli Amerikalılar için hiç iyi olmamıştı.

“Akıllı varlıkların tanışmak istemeyeceğimiz türden şeylere nasıl dönüşebileceğini görmek için kendimize bakmamız yeterli.”

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/galeri/dunya/son-dakika-haberi-bill-gatesten-carpici-covid-19-asisi-aciklamasi-coronavirus-asisi-ile-ilgili-tarih-verdi-ve/27

Leave a Comment