Haberler Halk Sağlığı Turkey Yaşam

Okulda Koronavirüs Görülürse Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Sağlık Bakanlığı, okulda koronavirüs vakası tespit edilmesi durumunda ne yapılacağı konusunda rehber hazırladı. Buna göre bir öğrencide virüs çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa sınıf karantinaya alınacak.

Okullar yüz yüze eğitime kademeli olarak başladı. Peki tüm önlemlere rağmen okulda yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakası görülmesi halinde ne yapılacak?

Sağlık Bakanlığı, bu konuda bir çalışma rehberi hazırladı. Rehberde hangi durumda nasıl bir uygulamaya gidileceği madde madde anlatıldı.

Bir öğrencide virüs çıkarsa eğitim devam edecek

Sınıfta bir öğrencide virüs çıkarsa eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek. Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak.

Belirti gösterenler sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ve öğretmen okula devam edecek. Aksi durumda vaka olarak kabul edilecek.

İki ya da daha fazla öğrencide virüs çıkarsa tüm sınıf karantinaya alınacak

Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

Öğretmenin pozitif çıkması durumunda öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek. Okulda tüm öğretmenler temaslı kabul edilecek ve maske takmak koşuluyla okula devam edecek. 14 gün boyunca okul tarafından takip edilecekler.

Servislerde uyulacak tedbirler

Okul servisindeki öğrencilerden birinin pozitif çıkması durumunda öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek. Bu servisteki öğrenciler evde 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak. Servis şoförü ve rehber personel, kurallara uygun şekilde maske kullandığı durumda temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam edecek.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/gundem/okulda-koronavirus-gorulurse-nasil-bir-yol-izlenecek-520771.html

Leave a Comment