Haberler Halk Sağlığı İlaç Turkey

Pfizer’dan Koronavirüs Hastalarına Oral Yolla Verilebilecek İlaç!

Koronavirüs aşısında ilk onayı alan aşı üreticisi Pfizer, koronavirüs hastalarına oral yolla verilebilecek bir ilaç geliştirmeye başladı.

Koronavirüse karşı onay alan ilk aşının üreticisi Pfizer, COVID-19 hastalarına oral yolla verilebilecek bir ilaç geliştirilmeye başlandığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada ilk laboratuvar çalışmalarında potansiyel vaat eden sonuçlar alındığı bildirildi. Virüsün hücrelerde çoğalmasını engellemesi beklenen ilacın, HIV ve Hepatit C gibi diğer viral hastalıkların tedavisinde de etkili olduğu söylendi. Şirket ayrıca erken evre koronavirüshastalarının tedavisinde kullanılabilecek bir başka ilaç üzerinde çalışıldığını da bildirdi.

Kaynak: https://www.posta.com.tr/pfizerdan-koronavirus-hastalarina-oral-yolla-verilebilecek-ilac-2312603

Leave a Comment